Gezond, lekker, puur en bewust eten

Graag delen wij, Suzan van Lieshout en Kim Blijleven, onze ervaringen, tips en recepten die bijdragen aan een gezond leven met jullie via deze blog. Mocht je vragen, tips of opmerkingen hebben dan vernemen wij deze uiteraard graag. Wij wensen je veel leesplezier.


Wat is detoxen nu eigenlijk precies en wat kan je ermee?

Een ander woord voor detoxen is ontgiften of ontslakken. Dit woord wordt voornamelijk in de alternatieve sector gebruikt voor het reinigen van je lichaam van afvalstoffen en gifstoffen. Het lichaam beschikt over een zelf genezend vermogen en het vermogen om zichzelf te ontdoen van afval- en gifstoffen door middel van de lever en de nieren. Het detox-dieet gaat er vanuit dat chemicaliën die we via voeding binnenkrijgen, zoals conserveringsmiddelen, geur-, kleur- en smaakstoffen onze stofwisseling in de war schoppen. Lees meer over detoxen.


Waarom is sporten en gezonde voeding zo belangrijk?

Sporten tezamen met gezonde voeding is de juiste combinatie om af te vallen en/of je blijvend fit te voelen. Een conditietraining stimuleert de verbranding van voornamelijk buikvet. De krachttraining zorgt voor spiermassa en hierdoor verbruikt je lichaam in rust meer energie (calorieën). Lees meer over gezonde voeding i.c.m. sporten.


Superfood Moe?

Afgelopen maand kon je geen blad openslaan of je las wel wat over Superfoods. Linda de Mol staat op de cover van haar blad met een patatje met waarop staat “rot op met je chiazaad”. In datzelfde blad staat een interview met Patty Brard die aangeeft dat haar man van de vitaminepillen is en zij van het detoxen. En op TV komt het programma Keuringsdienst van Waarde met de ontdekking dat Chia zaad vogelzaad is, maar zeker erg voedzaam. Maar wat zijn nu precies Superfoods?


Verborgen suikers

Ik merk in mijn omgeving dat er veel mensen mee bezig zijn. Want hoe zit dat nou precies als iemand zegt: “ik ga een maand geen suiker eten”. En hoe doe je dat precies? Want dat er in koek en snoep suikers zitten weet iedereen, maar de verborgen suikers zoals in heel veel producten in de supermarkt niet. Lees meer over verborgen suikers.


Twijfel je tussen een blender en slowjuicer? Wij helpen je een handje!

Zoals velen heb jij misschien ook het goede voornemen om in het nieuwe jaar gezonde voedingskeuzes te maken en daarbij wat extra te bewegen. Misschien doe je wel mee met het detox programma van Superfoodexpress om een vliegende start te maken. Wat heel erg goed zou passen in deze levensstijl zijn sappen of smoothies. Maar wat is nou beter en waar moet je wanneer voor kiezen? Lees meer over de blender versus slowjuicer.


Het ideale tussendoortje: ongebrande noten

In gesprekken met mensen over voeding wordt mij vaak verteld dat ze graag een paar kilo kwijt willen, maar niet weten waar ze moeten beginnen. Ik geef dan vaak als antwoord dat ze kunnen beginnen te kijken wat ze als tussendoortjes eten en dit wijzigen in een gezond alternatief. Een gezond alternatief is bijvoorbeeld rauwe noten. Als je wilt afvallen zouden deze heel erg goed in je dieet passen. Lees meer over ongebrande noten.


Volle zuivelproducten, daar word je dik van. Echt niet! 

Tijd om een stuk te wijden aan volle zuivelproducten. Keer op keer merk ik namelijk dat hierover veel verschillende (onjuiste) opvattingen bestaan. Zoals bijvoorbeeld: volle melk en roomboter zijn niet goed voor de lijn en gezondheid. Althans, dat denken velen. De situatie blijkt iets genuanceerder.. lees meer over volle zuivelproducten.


Palmsuiker: een hele goede vervanger voor suiker

Palmsuiker is een natuurlijk, ongeraffineerd zoetmiddel met een lage glycemische index. De smaak van palmsuiker is vergelijkbaar met gewone suiker of bruine basterdsuiker. Door de grote hoeveelheid natuurlijke stoffen, zoals vitamines en mineralen, wordt de opname door het lichaam vertraagd. Hierdoor stijgt de bloedsuikerspiegel niet zo hard en heb je dus minder last van 'suikerpieken'. Lees meer over palmsuiker.

© 2014 - 2019 SuperfoodExpress | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie