Kies je voor een blender of slowjuicer?

Goede Voornemens
Zoals velen heb jij misschien ook het goede voornemen om in het nieuwe jaar gezonde voedingskeuzes te maken en daarbij wat extra te bewegen. Misschien doe je wel mee met het detox-programma van SuperfoodExpress om een vliegende start te maken.

Wat heel erg goed zou passen in deze levensstijl zijn sappen of smoothies. Maar wat is nou beter en waar moet je wanneer voor kiezen?

Blender versus juicer
Een van de verschillen is dat je bij het juicen het sap van de vezels scheidt. Onverteerbare vezels, zoals bijv. die in tarwegras, worden gescheiden van het voedzame sap.

De blender kun je gebruiken voor smoothies, sauzen en soepen. Hiervoor gebruik je zachte vloeibare ingrediënten. De blender maalt de groenten en het fruit d.m.v. messen die op hoge snelheid draaien. Prima voor het ontbijt, want de vezels blijven bewaard waardoor je langer een verzadigd gevoel hebt . Ook zorgen ze voor een vertraagde opname van suiker waardoor je bloedsuikerspiegel stabiel blijft.

Een nadeel is dat vitamine B en C gevoelig zijn voor hoge temperaturen en omdat deze snel worden bereikt in een blender verliest de smoothie meer voedingswaarde.

Gebruik je een juicer dan heb je dus niet alleen de sap maar ben je ook verzekert van alle aanwezige vitamines. Tevens kun je alle soorten groenten, fruit en noten gebruiken. Zo produceert hij veel meer sap met veel vitamines, mineralen en enzymen die hun volledige voedingswaardes behouden.

Sappen zitten boordevol anti-oxidanten die ons lichaam beschermen tegen vrije radicalen welke kunnen leiden tot hartziekten, kanker en veroudering. Een andere stof die in sap zit zoals groen chlorofyl is bijzonder zuiverend!

Vers sap wordt ook binnen een half uur door ons lichaam opgenomen doordat je lichaam deze niet eerst hoeft te verteren.  Als je sap aan je dagelijkse menu toevoegt bevorder je dus niet alleen je energieniveau maar ondersteun je ook de zuiverende processen in je lichaam om ziektes te voorkomen.

In de praktijk
Zowel een slowjuicer als blender zijn een aanwinst voor je gezondheid! Dus een musthave voor in de keuken. Maak je keuze uit de Montana Slowjuicer en betaal nu de actieprijs van €179,- ipv €199,-! Je hebt de keuze uit twee types. Of de blender van het merk Solac welke zeer goed beoordeeld wordt. Ook deze is nu extra voordelig geprijsd. 

Als je door de weeks niet iedere dag tijd hebt om te juicen maak ze dan in het weekend of ’s avonds. Je sap is tenminste 2 dagen houdbaar in de koelkast  en max 12 weken in de vriezer. Het bioritme van je lever is erop ingesteld om tussen 04:00 uur ’s ochtends  en 12:00 ’s middags zijn gifstoffen los te laten. Je kunt je dag dus niet beter beginnen met een smoothie of met een sap!

Gooi je sap of smoothie niet in een keer achterover maar kauw erop. Ja echt! De enzymen die dan vrijkomen in je mond zorgen voor het nodige voorwerk in de afbraak van je voeding. Hierdoor neemt je lichaam alles optimaal op!

Heel erg veel plezier in het bereiden van de sappen of smoothies en gun je lichaam het allerbeste!

Gezonde groet, Kim Blijleven

© 2014 - 2019 SuperfoodExpress | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie