SuperfoodTaart met alleen natuurlijke suikers

Ingrediënten

  • Korst - 200 gram walnoten, 300 gram dadels
  • Chocolade pudding - 2 avocado's, 4 eetlepels kokosolie, 4 eetlepels cacaopoeder, 2 theelepels vanille extract, snufje Himalaya zout, ca. 100 ml kokosmelk 
  • Topping - 100 ml kokosmelk (volvette uit blik of een pakje dat 1 nacht in de koelkast heeft gestaan), 250 ml slagroom, goji bessen, geraspte kokos, pompoenpitten en cacaonibs

Bereidingswijze
Voor de korst: maal de walnoten tot poeder in een vijzel, hak de dadels (in de keukenmachine) en voeg dit samen tot er een kleverig geheel ontstaat. Vet de springvorm (doorsnede ca. 25 cm) in en bedek de bodem en zijwand met het mengsel. TIP: gebruik bakpapier voor de zijwand zodat het geheel straks gemakkelijk loslaat. 
 
Voor de chocoladepudding pureer je alle ingrediënten tezamen in de keukenmachine/met een staafmixer totdat er een glad en dik geheel ontstaat. Verdeel dit evenredig over de korst.

Maak de topping door de kokosmelk (alleen het dikke gedeelte!) en de slagroom op te kloppen tot een stevig geheel. Meng hierdoor 2 eetlepels geraspte kokos en verdeel het over de taart.
Garneer de taart met goji bessen, nog wat extra geraspte kokos, pompoenpitten en cacaonibs.

Superfood Taart zonder suiker


Cupcakes met vanille en vijgen

Ingrediënten (voor ca. 10 grote muffins)

  • 80 gram kokosmeel
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel appelciderazijn
  • 5 eieren
  • 120 ml kokosolie
  • 120 ml honing
  • 7 gedroogde vijgen 
  • 1 tl vanille essence of het merg van 1 vanillestokje
  • Snufje zout

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de eieren in een kom en klop deze met een elektrische mixer tot ze schuimig zijn. Doe dit voor een minuut of twee. Dit komt de luchtigheid van de cupcakes straks ten goede. Doe nu de gesmolten kokosolie, honing en appelciderazijn bij de eieren en meng dit goed door elkaar.

Nu kan het kokosmeel, bakingsoda, zout en vanille door het eiermengsel gemixt worden.

Snij de vijgen in kleine stukjes. Zorg dat ze niet te groot zijn, zeker niet als je kleine muffins maakt. Het deeg zal dan niet zo luchtig worden. Schep de vijgen door het beslag.

Vet de muffinvormen en vul ze tot net iets onder de rand met het beslag. Na ongeveer 22 minuten zijn ze klaar. Test met een sateprikker of hij droog uit de cupcake komt.

Laat afkoelen. De cupcakes kunnen een paar dagen in de koelkast bewaard blijven.
Bron: barbaraeet.nl


Notentaart.... zonder bloem, zonder eieren en zonder suiker.     

Ingredienten

  • 250 gram havermout
  • 200 gram gemengde ongebrande noten
  • 120 gram zijden tofu
  • c.a. 100 ml lauw water 
  • Scheut olijfolie
  • 200 ml sojaroom
  • 100 gram stevia; check even de verpakking voor de verhouding van suiker tot stevia

Bereidingswijze
Maak het deeg met de gemixte havermout, meng het met het water en de olijfolie totdat je een samenhangende hebt. De te gebruiken hoeveelheid water is relatief en afhankelijk van hoe fijn je havermout is. Je moet een mooie bol deeg krijgen. Duw het deeg plat in de springvorm (doorsnee 28 cm).

Mix de overige ingredienten (gemengde noten, sojaroom, tofu en stevia) en giet dit op het  havermoutdeeg.
Bak het geheel in een oven van 200°C gedurende 60 à 70 minuten.
Smakelijk! En heb je nog tips dan horen we deze natuurlijk graag!

Notentaart zonder suiker


Raw Brown Cacao Nibs Brownie

Dit super dessert is qua voedingswaarde vergelijkbaar met een natuurlijke energie reep! 

Ingrediënten (voor 12 porties)
- ½ kopje cacao poeder
- 1 eetlepel cacao nibs
- 1 kop dadels
- 1 kop rauwe stukjes walnoot

Bereidingswijze
1. Doe de noten in een keukenapparaat en zorg dat het samen een stevige substantie vormt
2. Voeg tijdens het mixen de dadels en cacao poeder toe
3. Zorg dat het deeg verspreid wordt in een vorm en voeg er wat cacao nibs aan toe
4. Maak er vormpjes van en klaar!

Recept brownie


 

© 2014 - 2017 SuperfoodExpress | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie