Cruesli met moerbeien en gojibessen

Ingrediënten voor 500 gram:

  • 150 gram havermoutvlokken
  • 40 gram zonnebloempitten
  • 40 gram pompoenpitten
  • 50 gram hennepzaad
  • 50 gram paranoten
  • 2 el amandelschaafsel
  • 2 el lijnzaad
  • 50 gram goji bessen
  • 50 gram moerbei bessen
  • 2 eiwitten
  • 50 gram oerzoet of ander zoet naar keuze

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch)
  • Meng in een ruime kom alle ingrediënten, behalve de lijnzaad, goji- en moerbei bessen.
  • Roer net zolang totdat de eiwitten alles bedekken.
  • Verdeel het mengsel op een bakplaat met bakpapier en bak het in 20 minuten goudbruin (roer halverwege om).
  • Haal het geheel uit de oven en laat even afkoelen.
  • Roer de goji- en moerbei bessen erdoor en doe de cruesli in een pot.
  • Serveer het met yoghurt, kwark of ijskoude melk.

 

 

 

 

 

 

 

 


Bananenbrood.     

Bananenbrood is een ideaal tussendoortje! Het is gezond, voedzaam en bevat alleen natuurlijke suikers. De voorbeidingen nemen slechts 10 min. in beslag.

Ingrediënten:
- 3 geklutste eieren
- 3 overrijpe bananen (hoe rijper hoe zoeter)
- 160 tot 180 gram boekweitmeel of speltmeel (verkrijgbaar bij de natuurwinkel)
- In stukjes gesneden gedroogd fruit: abrikozen (6), vijgen (4), dadels (6)
- Handje rozijnen
- Scheutje honing of geraspte kokos
TIP: voeg een handje noten toe en een halve rijpe mango

Bereiding:
- Prak de bananen met een vork in een kom
- Voeg de geklutste eieren en het fruit toe
- Voeg 160 tot 180 gram meel toe zodat er een droge en iets plakkerige massa ontstaat 
- Vet een cakeblik in met boter en giet het mengsel hierin
- Bak het brood in het midden van een voorverwarmde oven (160 graden -heteluchtoven-) in 45 minuten goudbruin
 
TIP: snijd het brood in plakjes en vries het in. 


 

© 2014 - 2017 SuperfoodExpress | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie