Maak je eigen (h)eerlijke chocolade.

Cacaopoeder

  • 2 kopjes (220 g) cacaopoeder
  • 3/4 kopje (170 g) zachte boter (op kamertemperatuur)
  • 1/2 kopje (100 g) palmsuiker
  • 2/3 kopje (150 ml) volle melk op kamertemperatuur
  • 1/4 theelepel zeezout of himalayazout (optioneel)
  • 1/4 kopje (30 g) poedersuiker
  • 1 kopje (235 ml) water

1. Doe het water in een pan en verwarm het. Zorg dat het niet gaat koken.

2. Meng het cacaopoeder en de zachte boter in een kom totdat je een romige, gladde pasta hebt. Gebruik een vork, foodprocessor of een staafmixer om klonten te verwijderen.

Cacaopoeder mengen

3. Voeg het mengsel met cacaopoeder toe aan het hete water en roer het. Laat de temperatuur opnieuw stijgen; het moet weer heet zijn, maar niet koken.

Giet het hete mengsel in een schaal.

Mengel met cacaopoeder

4. Zeef suiker en poedersuiker samen in een aparte schaal. Verwijder zoveel mogelijk klonten. Roer het suikermengsel in het hete cacaomengsel.

Poedersuiker zeven

Voeg de melk toe en mix het geheel totdat het glad is.

Poedersuiker zeven

5. Giet het mengsel in dunne lagen over de bodem van verschillende bakjes/vormpjes. Omdat de chocolade de vorm zal aannemen van het bakje, zal een rechthoekige ovenschaal goed werken voor een rechthoekige reep. Je kunt ook snoepvormpjes gebruiken.

Vormpjes chocolade

6. Laat 's nachts hard worden in de koelkast of vriezer.

Smakelijk!

© 2014 - 2017 SuperfoodExpress | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie